Natuurpark Lelystad – De otterZoals beloofd in de vorige blog zou er een vervolg komen. Bij deze dus. is een fraai park om eens lekker doorheen te wandelen op een zonnige zondagmiddag. Mijn voorkeur gaat echter uit naar een doordeweekse dag omdat het dan toch wat rustiger is. Het natuurpark is in de jaren ’70 van de 20e eeuw aangelegd als natuurrijk recreatiegebied voor de inwoners van Lelystad en als een soort buitenverblijf voor Artis. Het park speelt ook een rol in fok- en herintroductieprogramma’s van bedreigde diersoorten als het Przewalskipaard en het Pater Davidshert.

Al wandelend door het park door het park kun je de bewoners tegenkomen, maar voor sommige moet je wel goed zoeken wil je ze zien. Het park herbergt edelherten, ooievaars, Pater Davidsherten, wisenten, otters, ganzen, wilde zwanen en ook elanden. Ik ging er heen voor twee diersoorten. In eerste instantie is dat de otter. In het natuurpark zijn twee -rassen aanwezig. De normale Europeesche otter en de de Aziatische kleinklauwotter. De laatste is de meest actieve overdag en is dan ook en ware attractie om naar te kijken. En met sneeuw is het helemaal fraai. Alle losse takjes en sprietjes etc. die er liggen, liggen nu onder een laagje sneeuw en maakt het kijken wat rustiger. Dat maakt ook het fotograferen een stuk leuker maar ook moeilijker met die hele witte omgeving. Aangezien deze diertjes een vast route hebben bij het lopen, was het in spelen op een leuke plek voor foto’s makkelijker dan anders. Echter zat er wel een hek tussen waardoor ik af en toe de mist in ging met de autofocus als er een paal van het hek net voorbij schoot. Bijgaand toch een aantal plaatjes van de kleinklauwotter.

Op de uitkijk. Slaapverwekkend, dat poseren.

Op stap……..

En wat doe je als je als last hebt van koude voeten. Dan ga je gewoon op je rug liggen.

De laatste foto is overigens van de Europeesche Otter. Een van de verschillen waar je dat goed aan kunt zien zijn de poten. Aan die van de Europeesche zitten nagels die de kleinklauwotter nauwelijks heeft, zoals op de op een na laatste foto te zien is. Als laatste nog eentje van een wilde zwaan. Een van de wilde zwanen die op dat moment in het park verbleef.

Wilde zwaan

Europeesche

Lekker dat zonnetje

Drie op een rij

Opschieten jongens, bijna etenstijd.

Op onderzoek

Tom Smit

Tom Smit

I live in the Netherlands near the German border. I'm working at a IT company in the Netherlands and in my rare sparetime a like to photograph. Mostly Nature and Wildlife, but also landscape. Beside I do some sports- and weddingshoots. Like to do macro the best, because it shows you things you could not imagine that it exists. I also have a weblog (Dutch, but pictures say more then words) on: http://natuurlijkwild.blogspot.nl/

close
Vanished - Megascops Choliba by Jose Garcia Allievi

Discover hidden wildlife with our FREE newsletters

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Tom Smit

Tom Smit

I live in the Netherlands near the German border. I'm working at a IT company in the Netherlands and in my rare sparetime a like to photograph. Mostly Nature and Wildlife, but also landscape. Beside I do some sports- and weddingshoots. Like to do macro the best, because it shows you things you could not imagine that it exists. I also have a weblog (Dutch, but pictures say more then words) on : http://natuurlijkwild.blogspot.nl/ Kind regards Tom Smit www.natuurlijkwil.nl

Share this post with your friends
Facebook Comments

Leave a Reply

guest
0 Comments