Steenuilen

SteenuilenAfgelopen week de mogelijkheid gekregen om steenuilen van dichtbij te fotograferen vanuit een schuilhut. Deze schuilhut bevind zich naast een boerderij waar een uilenkast in een oude perenboom is bevestigt. Op het moment dat ik er was waren er twee uilskuikens op het nest die op het punt stonden het nest te gaan verlaten.

Vandaag troffen we het echter niet zo. De activiteit van de uilen was niet al te groot. Pa en Ma lieten zich niet echt zien. Een van beide ouders heeft een tiental minuten op een tak van de boom gezeten (zie foto bovenaan het artikel) om daarna met een paal als tussenstop weer in de bossen te verdwijnen. De jongen waren iets actiever, na een kleine 6 uur wachten kwam er een beetje leven in de brouwerij doordat een van de jongen wat vliegoefeningen wilde gaan maken.

Een van de ouders op wacht.

Wat strek- en rekoefeningen voor de vleugels

Die sprong uit de nestkast en wipte wat over de takken heen en weer en probeerde zijn vleugels. Voor deze acties zat ik te dichtbij met mijn 500mm. Maar dat maakte het niet een mindere belevenis. De tweede waagde zich daar niet echter niet aan en bleef lekker binnen zitten. Voordat nummer een zich echter buiten het nesthok waagde werd er driftig in de rondte gegluurd of het allemaal wel veilig was. Dan kwam de kop uit het gat en dat leverde geinige plaatjes op zoals hieronder waar het uilskuiken zijn nek helemaal gedraaid had waardoor het net leek alsof hij op zijn zij liggend uit de nestkast lag te gluren. Bijgaand een aantal foto’s die ik vanuit mijn schuilplek heb kunnen maken. Een hele gave belevenis.

Tot de volgende blog.
Met vriendelijke groeten,Tom Smithttp://www.natuurlijkwild.nl/

Kiekeboo

Ik zie je wel

Wat moet dat daar

Tom Smit

Tom Smit

I live in the Netherlands near the German border. I'm working at a IT company in the Netherlands and in my rare sparetime a like to photograph. Mostly Nature and Wildlife, but also landscape. Beside I do some sports- and weddingshoots. Like to do macro the best, because it shows you things you could not imagine that it exists. I also have a weblog (Dutch, but pictures say more then words) on: http://natuurlijkwild.blogspot.nl/

close
Vanished - Megascops Choliba by Jose Garcia Allievi

Discover hidden wildlife with our FREE newsletters

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Tom Smit

Tom Smit

I live in the Netherlands near the German border. I'm working at a IT company in the Netherlands and in my rare sparetime a like to photograph. Mostly Nature and Wildlife, but also landscape. Beside I do some sports- and weddingshoots. Like to do macro the best, because it shows you things you could not imagine that it exists. I also have a weblog (Dutch, but pictures say more then words) on : http://natuurlijkwild.blogspot.nl/ Kind regards Tom Smit www.natuurlijkwil.nl

Share this post with your friends
Facebook Comments

Leave a Reply

guest
0 Comments