Juffers en andere kriebelaarsAfgelopen zaterdag een drukke dag gehad met verschillende afspraken. ‘s morgens vroeg begonnen, samen met fotomaatje Ruud, om juffers vat te leggen. Alles is dit jaar erg laat zo ook de juffers en andere insecten. Op de plek waar het rond deze tijd meestal krioelt van de juffers, met name weidebeekjuffers, was het nog vrij rustig.

Er waren er echter genoeg om ons een kleine anderhalf uur mee te vermaken. Bijgaand een aantal plaatjes van de juffers die we tegen kwamen maar ook van enkele andere insecten die zich op die locatie ophielden. De metallic blauwe juffers met de zwarte vlekken op de vleugels zijn de mannen van de Weidebeekjuffers.

Kom je deze tegen maar dan met hele dichte zwarte/metallic-blauwe vleugels dan heb je te maken met de Bosbeekjuffermannen. De vrouwen zijn veel minder opvallend in het knallende groen van het riet en gras. Hieronder eerst een man en daarna een vrouw Weidebeekjuffer.

Verder nog wat plaatjes van o.a. andere juffers en enkele andere insecten welke zich in het struikgewas schuilhielden. Hiervan verder nog geen namen opgezocht. Helaas komt de grootte van de juffers op de foto niet echt naar voren. Maar sommige zijn slechts enkele centimeters groot en zeer tenger. Terwijl andere misschien wel twee keer zo groot zijn.

In twee nog te schrijven weblogs ga ik verder in op de andere afspraken van deze dag die ook meer dan de moeite waard waren.

Tot een volgende weblog.
Met vriendelijke groeten,

Op deze foto wordt de juffer geplaagd door een mier die toevallig ook op deze bloem aanwezig was. De mier zit vlak bij de vleugelwortel. Ook op de volgende foto is de mier nog lastig.

Goed zicht op twee van de vier spierkolommen die de vleugels aansturen onafhankelijk van elkaar. Een stukje supertechniek waar wij als mensen nog lang niet aan toe zijn met onze huidige techniek.

Mooi frontaal

Tom Smit

Tom Smit

I live in the Netherlands near the German border. I'm working at a IT company in the Netherlands and in my rare sparetime a like to photograph. Mostly Nature and Wildlife, but also landscape. Beside I do some sports- and weddingshoots. Like to do macro the best, because it shows you things you could not imagine that it exists. I also have a weblog (Dutch, but pictures say more then words) on: http://natuurlijkwild.blogspot.nl/

close
Vanished - Megascops Choliba by Jose Garcia Allievi

Discover hidden wildlife with our FREE newsletters

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Tom Smit

Tom Smit

I live in the Netherlands near the German border. I'm working at a IT company in the Netherlands and in my rare sparetime a like to photograph. Mostly Nature and Wildlife, but also landscape. Beside I do some sports- and weddingshoots. Like to do macro the best, because it shows you things you could not imagine that it exists. I also have a weblog (Dutch, but pictures say more then words) on : http://natuurlijkwild.blogspot.nl/ Kind regards Tom Smit www.natuurlijkwil.nl

Share this post with your friends
Facebook Comments

Leave a Reply

guest
0 Comments