Naardermeer op herhalingVan de week nog een maal naar het Naardermeer geweest om daar de Aalscholverkolonie te kunnen fotograferen. Wilde nu echter ook wat meer van onderweg meenemen. Zoals in een van mijn vorige blogs reeds gemeld is deze voormalige bijna vuilstortplaats van Amsterdam rond 1906 gered door Jac. P. Thijsse die er gelukkig wel heil in zag om dit gebied samen met een paar rijke vrienden te behouden als Natuurgebied nadat het door de eeuwen heen al verschillende doelen had gehad maar die gelukkig weer snel verdwenen doordat bijvoorbeeld oogsten tegenvielen en het leegpompen en houden toch een financiele tegenvaller bleken te zijn.

Een van de opvallende beestensoorten op het water waren de schrijvertjes. Hierover heeft Guide Gezelle ooit een gedicht geschreven. Dat gedicht heb ik in een ander blog neergezet, zodat deze niet te lang wordt. Dat blog is te benaderen via Het Schrijverke van Guide Gezelle. Tijdens de tocht ook een ringslang gezien, zwemmend langs de boot en uiteraard aan de ander kant, zwemmend tussen het riet. Gelukkig toch nog een foto van kunnen maken. Dit was de enige van de drie in Nederland in het wild voorkomende slangen die ik nog nooit had waargenomen. Weer een streepje erbij.

Zoals gezeg tijdens deze toch wat meer op de omgeving gelet. Was er nu ook wat beter op voorbereid wat ik zou aantreffen. Maar gelukkig weet je nooit wat je in de natuur tegen komt, soms valt het tegen en soms valt het mee zoals deze avond met een mega zonsondergang bij het Naardermeer. Maar eerst nog even bij de Aalscholvers langs waarbij ik deze keer ook geprobeerd heb wat meer van het geheel op de foto te krijgen.

Was een beetje friemelen door de kijkgaten heen, maar er zijn toch een paar geslaagde foto’s uitgekomen. Uiteraard ook nog weer wat portretjes gemaakt. Ook nog een dame enthousiast gemaakt door haar gebruik te laten maken van mijn telelens. Nog nooit iemand zo enthousiast meegemaakt. 🙂
Op de weg terug werden we getrakteerd op een hele fraaie zonsondergang en veel zwanen die ook nog even wilden genieten van het laatste zonnetje in het gouden water.

Zoals in de laatste blogs gebruikelijk sluit ik weer af met een aantal foto’s van deze avond. Hopelijk vond u het ook weer de moeite waard om te kijken.

Met vriendelijke groeten,

Tom Smit

http://www.natuurlijkwild.nl/

Doorkijkjes in het waterlandschap van het Naardermeer

Juffers in het groen

Verscholen in het groen

De Kolonie

De Zwanenbloem

Tom Smit

Tom Smit

I live in the Netherlands near the German border. I'm working at a IT company in the Netherlands and in my rare sparetime a like to photograph. Mostly Nature and Wildlife, but also landscape. Beside I do some sports- and weddingshoots. Like to do macro the best, because it shows you things you could not imagine that it exists. I also have a weblog (Dutch, but pictures say more then words) on: http://natuurlijkwild.blogspot.nl/

close
Vanished - Megascops Choliba by Jose Garcia Allievi

Discover hidden wildlife with our FREE newsletters

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Tom Smit

Tom Smit

I live in the Netherlands near the German border. I'm working at a IT company in the Netherlands and in my rare sparetime a like to photograph. Mostly Nature and Wildlife, but also landscape. Beside I do some sports- and weddingshoots. Like to do macro the best, because it shows you things you could not imagine that it exists. I also have a weblog (Dutch, but pictures say more then words) on : http://natuurlijkwild.blogspot.nl/ Kind regards Tom Smit www.natuurlijkwil.nl

Share this post with your friends
Facebook Comments

Leave a Reply

guest
0 Comments