Oostvaardersdijk

OostvaardersdijkAfgelopen zaterdag was de laatste dag van mijn expositie in het bezoekerscentrum “De Trekvogel” van het Flevolandschap in Almere (bij de Lepelaarplassen). Kon daar al bijtijds terecht om de spullen op te ruimen en heb de kans maar waargenomen om een zonsopkomst daar mee te maken met fraaie luchten boven de Oostvaardersplassen. Tevens in gedachten om er een mooie panoramafoto van te maken. Helaas ook deze keer weer een wolkendek dat niet echt meewerkte. Ben wel met de panoramatechniek aan de slag gegaan en dat is toch elke keer weer moeilijker dan gedacht om het goede draaipunt te vinden. Na wat testseries gemaakt te hebben maar even naar wat anders op zoek gegaan.

Maar niet getreurd op deze plekken heb ik me vaker happy gevoeld en ook nu heb ik me er weer kunnen vermaken O.a. nog wat macrofoto’s gemaakt van beestjes die in hele grote getale aanwezig waren die dag, namelijk muggen. Deze waren er in vele soorten en maten tot en met groene muggen aan toe. Gelukkig bleek deze voedselbron ook voldoende om vele andere dieren, met name vogels, op deze locatie aanwezig te laten zijn. Dit leverder voor mij twee nieuwe soorten op die ik nog niet eerder had kunnen fotograferen. Zeker met de rotsblokken langs het Markermeer gaf dat toch een beetje een apart tintje aan de foto’s met deze vogels. Geeft me een beetje het gevoel van rotskusten in het verre buitenland maar dan een stukje dichterbij huis.

De twee nieuwelingen zijn de overloper en de gele kwikstaart die in kleinere aantallen aanwezig waren en zich in een waar voedselparadijs gewaand moeten hebben. Waar ik stapeldol werd van de muggen maakten zij er een waar eetfestijn van en met weinig moeite volgens mij. ook de witte neef van de kwikstaart was aanwezig.

Ook was er een hele grote groep jonge spreeuwen aanwezig die ook aan het fourageren waren. Steeds als een grote zwerm opvliegend en dan weer neerstrijkend op een nieuwe plek. Overigens wel leuk om te zien dat sommige van de spreeuwen al bijna helemaal uit hun kinderkleding was gegroied terwijl er ook nog waren die nauwelijks iets van deze kledij miste. Gaf wel een heel gevarieerd beeld bij deze vogels. Leuk om te zien. Als laatste nog een foto kunnen maken van een hele rij jonge spreeuwen op een leuning van een brug.

Voor deze keer was dat het weer. Hopelijk heeft u ook nu weer met plezier gelezen en gekeken.

Met vriendelijke groeten,

Tom Smit

http://www.natuurlijkwild.nl/

Tom Smit

Tom Smit

I live in the Netherlands near the German border. I'm working at a IT company in the Netherlands and in my rare sparetime a like to photograph. Mostly Nature and Wildlife, but also landscape. Beside I do some sports- and weddingshoots. Like to do macro the best, because it shows you things you could not imagine that it exists. I also have a weblog (Dutch, but pictures say more then words) on: http://natuurlijkwild.blogspot.nl/

close
Vanished - Megascops Choliba by Jose Garcia Allievi

Discover hidden wildlife with our FREE newsletters

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Tom Smit

Tom Smit

I live in the Netherlands near the German border. I'm working at a IT company in the Netherlands and in my rare sparetime a like to photograph. Mostly Nature and Wildlife, but also landscape. Beside I do some sports- and weddingshoots. Like to do macro the best, because it shows you things you could not imagine that it exists. I also have a weblog (Dutch, but pictures say more then words) on : http://natuurlijkwild.blogspot.nl/ Kind regards Tom Smit www.natuurlijkwil.nl

Share this post with your friends
Facebook Comments

Leave a Reply

guest
0 Comments